novice | pismo predsednici vlade Zvezne republike Nemčije  

  PISMO PREDSEDNICI VLADE ZVEZNE REPUBLIKE NEMČIJE

poslano 30. 11. 2005

BUNDESKANZLERAMT
Bundeskanzlerin
Frau ANGELA MERKEL
Berlin


Spoštovana gospa Merkel!

Najprej iskrene čestitke za izvolitev na tako pomemben in odgovoren položaj. Želimo vam uspešno reševanje težkih problemov, ki so pred vami.

Naše združenje je prostovoljna in nepolitična organizacija splošnega ljudskega pomena, ki združuje vse slovnske žrtve nacifašizma v času II. svetovne vojne.
Obširnejše predstavitve tu ne bomo navajali, ker je vse napisano v materialih, ki vam jih pošiljamo. Prosimo vas le, da te materiale, po možnosti čim bolj natančno pregledate, da boste lahko ugotovili prestano gorje slovenskega naroda in tako spoznali naše upravičene zahteve po odškodnini.

Moramo poudariti, da smo močno razočarani nad dosedanjimi oblastmi, na neodgovorno reševanje naših zahtev.

Za hitrejšo rešitev naših problemov bi bilo po našem mnenju najbolje, da bi vam le-te osebno predstavili. Zelo bi nas veselilo, če bi si lahko, ob vsem obširnem delu, odtrgali malo časa za srečanje z našimi predstavniki.

Ker se bliža konec leta, vam ob tej priliki zaželimo veselo božično praznovanje, v naslednjem letu pa veliko uspehov pri reševanju vseh nalog in problemov, obilo trdnega zdravja in osebne sreče.

S spoštovanjem
  Predsednik
Tone Kristan