Naslovnica knjige.

novice | ponatis knjige "ENTRECHTUNG, VERTREIBUNG, MORD"

PONATIS KNJIGE "ENTRECHTUNG, VERTREIBUNG, MORD"

Knjiga z naslovom "ENTRECHTUNG, VERTREIBUNG, MORD" je bila prvič izdana leta 2005. Ker je bilo 800 knjig hitro razprodanih, se je naše Združenje odločilo za ponatis, ki naj bi ga zopet izvedla tiskarna METROPOL v Berlinu, in to 500 izvodov, za 3200 €.

Ker pa naše Združenje ni imelo teh finančnih sredstev, smo prosili naše prijatelje v Nemčiji in Sloveniji za pomoč. Tej akciji so se odzvali le iz Nemčije in nam sponzorirali potrebna sredstva za ponatis, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Zainteresirani kupci iz nemškega področja lahko knjigo dobijo pri založbi METROPOL v Berlinu. Cena knjige je zaenkrat 19,00 €.
Kupci iz Slovenije pa dobijo informacijo o nakupu knjige pri Združenju žrtev okupatorjev 1941-1945 Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, tel. 04/2373553 ali na zzokranj@siol.net

O KNJIGI:
Knjiga “ENTRECHTUNG, VERTREIBUNG, MORD” (“BREZPRAVNOST, IZGONI, UMORI”) opisuje trpljenje Slovencev med II. svetovno vojno.
Knjiga je bila zaenkrat izdana samo v nemškem jeziku. Njen namen je bil informiranje nemške javnosti. K izdaji knjige je največ pripomogel Arhiv mesta Nürnberg leta 2005, ki jo je tudi finančno realiziral. Izdala pa jo je leta 2005 založba METROPOL iz Berlina, ki je bila tudi glavni distributer knjige.

Pri pisanju knjige je sodelovalo kar nekaj zgodovinarjev iz Nemčije in tudi iz Slovenije. Prav tako pa so v njej napisane zgodbe slovenskih izgnancev in beguncev, ki so opisali svojo kalvarijo v času druge svetovne vojne od 6. aprila 1941 do konca vojne maja 1945.