novice | otvoritev razstave v prostorih Mestne občine Kranj - video  

  OTVORITEV RAZSTAVE V PROSTORIH MESTNE OBČINE KRANJ - VIDEO

Naša organizacija se trudi vzdrževati in razvijati zgodovinska dejstva o kalvariji slovenskega naroda v času od leta 1941 do 1945 – “DA SE NE POZABI”.

V ta namen organiziramo razstavo (in predavanja) na temo “OBSOJENI NA UNIČENJE”, ki bo slovesno odprta v soboto, 28. maja ob 11.00 uri v prostorih Mestne občine Kranj in bo odprta od 28. maja do 30. avgusta 2011.

Vsebine predavanj bodo zajele vse tiste kategorije žrtev, ki so morale zapustiti svoje domove (politični zaporniki, izgnanci, begunci, KZ taboriščniki, ukradeni otroci). O tej epizodi zgodovine bodo govorili neposredni udeleženci te kalvarije in bo zajela življenje in trpljenje v tistem času ter sedanjo borbo za odškodnine.

Na odprtje in predavanja so vljudno vabljeni vsi, ki jih ta problematika zanima, zlasti mladina iz srednjih in višjih šol.

Predavanja bodo v konferenčni dvorani št. 15 Mestne občine Kranj, in sicer po posebnem programu. Razstava bo odprta v času uradnih ur MOK.

Morebitna vprašanja pa pošljite na naš E-mail naslov: zzokranj@siol.net ali po telefonu: 04/2373-553 vsak ponedeljek in sredo od 9.00 do 12.00 ure.

Predsednik
Franc Rovan